• Dyrberg/Kern - Design med passion

Dyrberg_1.jpg

Smyckesföretaget Dyrberg/Kern står för passion, kreativitet och kvalitet. Efter drygt 30 år i branschen har den danska designerduon, Gitte Dyrberg och Henning Kern, etablerat sig som två av Nordens absolut främsta namn för smycken och klockor. Företagets unika produkter säljs idag i över 30 länder runt om i världen till moderna kvinnor som uppskattar stil och skönhet.

Designfilosofi

  • Titta djupt in i en slipad diamant och du möts av ett helt eget universum! Denna skönhet har fascinerat kvinnor genom alla tider. “Diamonds are a girl’s best friend.” 

    Den lika trendiga som eviga diamanten blev den självklara inspirationen för formgivarduon Gitte och Henning när de skapade servisen Diamond tillsammans med Fyklövern. Att förena Dyrberg/Kerns vackra smycken med det dukade bordet är något Gitte och Henning länge har drömt om. 

    Diamantens sofistikerade slipningar har inspirerat servisens eleganta dekorer. Servisens baskollektion har fått ett lätt upphöjt, grafiskt mönster i vitt medan diamantens fascinerande ljusskiftningar har avbildats på den pärlemorskimrande kuverttallriken. För att ge porslinet samma känsla av lyx som Dyrberg/Kerns smycken har servisen kantats av äkta guld.

    Dansk design syns i servisens stilrena formspråk. Porslinets mjuka och moderna form låter dekoren ta plats och ramar vackert in den goda maten. Med yttersta finess har bordets juvel, den generösa terrinen, fått en knopp i form av en slipad diamant. Även porslindelarna för salt och peppar är diamantformade. Helt klädda i guld blir de gnistrande juveler på bordet.

  • Dyrberg_3.png

  • Produkter i samarbete med Dyrberg/Kern